טיול בקרוואן מומלץ מאוד! – זה משפט הפתיחה שלי! אופיו שונה לחלוטין מטיול לינה במלונות ואם אתם חובבי טבע אז זו האופציה המומלצת ביותר.
אם קראתם קצת עליי, אז לבטח תדעו שזה לא סוד שאני אוהבת לטייל ולישון בטבע. הטיול בקרוואן יאפשר לכם לישון כמעט בכל מקום שתרצו אבל בסטייל!
תוכלו להתעורר לצלילי הגלים בים, לנופי הרים וירק, לנופי אגמים והרים מושלגים ולאוירה מרגיעה במקומות מדהימים.
תכנון טיול קרוואן - תוכן עניינים שיעשה לכם סדר
קמפינג בסטייל
לרוב, בשני סוגי הקרוואנים תוכלו למצוא נוחות מקסימלית, רובם יכילו מטבחון, פינת ישיבה, מיטה זוגית, שירוקלחת ומקומות אחסון. כמו כן, הם מציעים לנו מזגן לקיץ (שעובד באמצעות התחברות לחשמל) וחימום בחורף שעובד על מיכל גז (פרופאין), ישנה מערכת מים רותחים למקלחת שמאפשרת לנו להנות ממקלחות מפנקות, מקרר שעובד על מיכל גז (פרופאין) ואורות שעובדים על סוללה (שקיימת כמעט בכל קרוואן) כלומר בעצם, מדובר בבית פצפון המאורגן היטב שאנחנו יכולים לקחת עמנו לכל מקום.
ביתי הוא היכן שאני - Road Trip בארצות הברית
החוויה הלוגיסטית של טיול בקרוואן היא מאוד נוחה ביחס למלון, היתרון המובהק של טיול בקרוואן על פני לינה במלונות, היא כמובן שהבית איתכם ואפשר להיות ממש ספונטניים! עבורי, מעבר ממלון למלון חוויה מתישה, אני לא נהנת לארוז מזוודה ולפרוק אותה בכל יום מחדש. חוויתי את זה בעת הטיול לספרד.
מומלץ מאוד לנסות את החוויה על גלגלים. מה גם שמדינות רבות ערוכות לתיירים הפונים לאופציה זו
ההבדלים בין קרוואן נגרר למוטורהום, חסרונות ויתרונות
- מוטורהום ממונע (RV) – קרוואן ממונע הבנוי כיחידה אחת, תא הנהג ויחידת המגורים נמצאים יחדיו. אין צורך לנתק ולתפעל את המוטורהום בכל פעם שחונים. במידה וקונים מוטורהום בתקציב מוגבל חשוב לקחת בחשבון את מצב המנוע, במידה ומתקלקל העלות תהיה גבוהה מאוד.
- קרוואן נגרר (Trailer) – טריילר הנגרר על ידי רכב. לרוב זול ממוטורהום אך נדרש רכב גדול (PICK-UP) לגרור אותו. במהלך הטיולים ניתן לנתקו ולהשאירו ב -Campground או ב-RV PARK ולטייל עם הרכב בהנאה ובקלות. נסיעות ברוורסים ונהיגה בכבישים מצריכה תרגול עם קרוואן נגרר.
מוטורהום (קרוואן ממונע) - מהן האפשרויות?
Class A
בין 10-15 מטר ומתאים לעד 8 נוסעים. הוא כולל סלון רחב, מטבח מאובזר, חדרי שינה וחדר אמבטיה. מדובר ממש בסויטה ניידת ויש בו הרבה מקומות אחסון. החסרונות שהוא מאוד גדול וישנה הגבלת גובה במקומות מסוימים, לא ניתן לנסוע ולהיכנס איתו בכל מקום, יקר לקנות ולבטח אותו והנהיגה עשויה להיות מאתגרת. ניתן להחנות איתו ללא חיבור למים וחשמל עד 7 ימים.
Class C
גודלו כ-12 מטר והוא מתאים לכ- 5 נוסעים ללינה בנוחות. ישנו חדר שירותים, מטבח ואזור קטן של סלון, מיטה מעל תא הנהג ועוד מיטה זוגית. הוא מספיק גדול למשפחה שלמה ועדיין מרווח נוח, עם זאת גם הוא יקר לתפעול וביטוח, הנהיגה עשויה להיות מאתגרת ואינו מתאים לטיול חד יומי. ניתן להחנות איתו ללא חיבור למים וחשמל עד 7 ימים.
Track Camper
הכלאה בין קרוואן נגרר לממונע, מדובר ביחידה המתלבשת על טנדר וגודלה נע בין 6-7 מטרים. היחידה בגובה, מכיל מטבחון ומיטה אך לרוב ללא אזור ישיבה או שירותקלחת. מתאים לאדם אחד או שניים. היחידה אינה מחוברת לאזור הנהיגה כך שלא ניתן לעבור ללא עצירת הרכב. ניתן לנתק את היחידה בעת חנייה ולנוע רק עם הרכב הגורר.
Class B - Van
גודלו בין 6 ל-8 מטרים והוא מתאים בעיקר לזוגות + כלב. ישנה מיטה זוגית, מטבח קטן, פינת אוכל ולרוב הוא מכיל שירותים ומקלחת. קל לנהוג ולתמרן איתו, פחות יקר בהיבט דלק ותחזוקה אך מרחב המגורים קטן וישנם פחות שטחי אחסון. ניתן להחנות איתו ללא חיבור למים וחשמל עד 3 ימים.
קרוואן נגרר - מהן האפשרויות?
Travel trailer
סוג הקרוואן נע בין 6 ל- 10 מטרים והוא הנגרר הנפוץ ביותר. מצויד במיטה, שירוקלחת, מטבחון ואזור ישיבה עם שולחן אוכל. עדיפות לרכב 4X4 עם מנוע V8 שיגרור אותו. ניתן להחנותו ללא חיבור למים וחשמל בין 3-4 ימים תלוי בגודלו.
Fifth Wheel
"הסויטה הנגררת", גדולה ומפוארת כמו Class A, מתאימה למשפחה ומכילה חדרי שינה,מטבח, שירוקלחת, סלון גדול ופינת ישיבה. נדרש רכב מסוג Pick-UP על מנת לגרור את הקרוואן הזה, היתרון שלו שהוא מאוד מרווח וניתן לנתקו מהרכב וללכת לטייל עם הרכב בטבע, ניתן להחנותו ללא חיבור עד שבוע. קשה לנהוג ולתמרן איתו לאור גודלו.
Small Camper
למרות גודלו הזעיר (כ-3 מטרים) הוא גדול מספיק כדי להכיל מיטה זוגית בגודל מלא, מעט מקומות אחסון ומטבחון חיצוני. אינו מכיל שירותים ומקלחת ורכב רגיל יכול לגרור אותו. גם הוא מתאים לקמפינג של מספר ימים עם חנייה במקומות מוסדרים המאפשרים מקלחות חיצוניות.
Pop up Trailer
ניתן להתבלבל ולחשוב שמדובר באוהל, אך בעצם מדובר בנגרר אורכו כ-3 מטרים הנפתח בחלקו העליון לאוהל ואורכו יהיה כ-7 מטרים. הוא כולל שולחן, מיטה ומטבחון אך ללא שירוקלחת ולכן יתאים לקמפינג של מספר ימים בפארקים עם מקלחות מוסדרות. ניתן לגרור אותו עם רכב רגיל.
האם צריך רישיון מיוחד לנהיגה או גרירה?
רוב המדינות אינן דורשות רישיון מיוחד עבור מוטורהום במשקל מתחת ל -11,500 ק"ג או קרוואן נגרר מתחת ל- 4,500 קילו. כלומר במילים אחרות, עבור רוב סוגי הקרוואנים לא צריך רישיון מיוחד.
מושגים חשובים בתחום הקרוואנים
Full Hookups -קיים ב-RV פארק, פינה לכל לקוח השוהה בפארק, הפינה מאפשרת חיבורים לחשמל, חיבור למים וריקון ישירות לביוב (Sewer), ישנם פארקים המציעים חיבורים לכבלים ועשייה כביסה במקום.
RV park – חניון קרוואנים, לרוב הוא פרטי ומכיל חיבורים לחשמל,ביוב ומים (Full Hook ups)
RV Resort – פארק עם שירותים מוגדלים כמו בריכה, ספא, ג'קוזי, הפעלות לילדים, בר, קזינו וכו'.
Site – שטח המוקצה לכל קרוואן או אוהל
State Park – פארקים ממשלתיים הפזורים בכל רחבי המדינות, לרוב הם זולים בהרבה מפארקים RV פרטיים, כ-
15-30$ ללילה, הרבה פארקים גם מכילים את האפשרות ל –(Full Hook ups).
Dry Campground – חניון לקראוונים ואוהלים ללא חיבורים המאפשר שהייה עם הקרוואן, במעט כסף או בחינם. אם החלטתם לישון כאן, ניתן להשתמש בסוללת הקרוואן לחשמל ובמיכל המים הלבן לשימוש במים נקיים. חשוב לבדוק האם החניונים פתוחים בין החודשים אוקטובר עד דצמבר.
AC – המזגן שמקרר את יחידת המגורים, ברוב הטריילרים יש מזגן מובנה אולם לא כל סוגי המוטורהום מכילים מזגן בעיקר באזור אירופה וחשוב לבדוק זאת לפני קנייה. חשוב לבדוק האם המזגן עובד באמצעות חיבור לחשמל/גנרטור או באמצעות הסוללה הקיימת.
White water Tank – מיכל מים לבן המכיל את המים הנקיים ומאפשר שימוש בהם בעת שטיפת כלים, מקלחת וניקיון שירותים.
Grey Water Tank – מיכל מים אפור המכיל את המים המלוכלכים מכיור המטבחון ומהמקלחת בלבד.
Black Water Tank – מיכל מים המאחסן את מי השופכין מהשירותים בלבד, ניתן לרוקנו בתחנות דלק המאפשרות זאת או ב-RV פארקים באזור הנקרא Dump Station (אזור ריקון).
Propane – גז הקיים בקרוואן המשמש לבישול, הפעלת מקרר, חימום מים וחימום הקרוואן.
Generator – מוצר חובה המשמש כספק חשמל במקרה ואין חיבור לחשמל ואתם נזקקים לו, ישנם גנרטורים יחסית שקטים כמו (Honda,Yamaha). שימו לב שבפארקים לאומיים בחניונים יבשים ללא חיבורים ניתן להשתמש בגנרטור רק בשעות מסוימות וחייבים להקפיד על כך.
GVW משקל ברוטו כולל של הקרוואן – אם החלטתם לקנות קרוואן נגרר הקפידו לברר שהרכב שאיתו אתם גוררים יכול לסחוב את משקל הקרוואן. חשוב להקפיד לחשב את משקל הקרוואן כולל משקל מיכלי המים מלאים (כלל המשקלים כתובים בחוברת הסבר הקרוואן)
Online reservation – ברוב במקומות בארצות הברית ניתן לעשות הזמנות באתר האינטרנט הרשמי שלהם,
"first come first served" ישנם חניונים בפארקים לאומיים בארצות הברית אליהם לא ניתן לבצע הזמנה מראש באינטרנט, מדובר בשיטת "הראשון שמגיע תופס" ואליהם כדאי להגיע בשעות הבוקר.
Convenience kit – כשמה כן היא, ערכת נוחות. רלוונטית למשכירי קרוואן ובעצם מאפשרת לכם לקבל קרוואן עם שמיכות, סדינים, כלי מטבח וכלי ניקוי. חשוב לבדוק מה הערכה כוללת והאם כלולה במחיר ההשכרה.
DMV- Department of motor Vehicles – הרשות האחראית על רכבים, ישנם סניפים הפזורים בכל מדינה שם ניתן לבצע העברת בעלות והרשמה של נכסים כמו קרוואן ורכב, ניתן להיעזר גם באתר האינטרנט הרשמי לפעילויות מסוימות.
לקנות או לשכור?
זו השאלה הראשונה שאנשים שואלים אותי, התשובה אינה לחלוטין ברור ותלויה לחלוטין בכם.
כמה זמן אתם מתכננים לטייל? מעל שלושה חודשים אני ממליצה לקנות קרוואן ורכב או מוטורהום, מדובר בתקופה ארוכה יחסית עם נסיעה הכוללת הרבה מיילים, בסוף התקופה תוכלו למכור את הרכישה ולקבל את כספכם או חלקו בחזרה.
השכרה
במידה ואינכם מתכננים לטייל זמן רב, עד חודשיים מומלץ להשכיר קרוואן או מוטורהום. תוכלו לעשות זאת באמצעות חברות ישראליות או באמצעות אפליקציות ואתרים אמריקאיות, אני ממליצה להשוות מחירים. קחו בחשבון שחברות השכרה ודילרים בדרך כלל מוסיפים על המחיר הבסיסי תוספות רבות שמגדילות משמעותית את העלות הסופית.
אפשרות נוספת והמשתלמת ביותר בעיניי היא לפנות לאתר הבא (אמריקאי): https://rvshare.com תוכלו למצוא סוגים שונים של קרוואנים מאנשים פרטיים להשכרה (תתמקחו על המחיר), ניתן להוסיף ביטוח להשכרה וכנראה שהמחיר יכלול גם כיסאות, גנרטור ודברים נוספים חשובים. עלות ממוצעת לחודש למוטורהום כולל ביטוח 3000$ ומעלה, תלוי בכם וממי תשכירו. השכרת טריילר + רכב תעלה יותר ותגיע לאזור ה- 5000$ לחודש.
קניית קרוואן
אלו מביניכם המחפשים הפסקה ארוכה מהשגרה ומוכנים לצאת להרפתקאה של פעם בחיים, אני ממליצה לקנות מוטורהום או טריילר. הקנייה מעט מסורבלת ושווה להקפיד על הכללים הבאים. הצעד הראשון הוא לקבל החלטה האם קונים קרוואן נגרר ורכב או מוטורהום. אם החלטתם לקנות נגרר, קבלו החלטה מהו הגודל האידאלי עבורכם ולפיכך תבחרו את הרכב, יש להתחשב בכושר הגרירה של הרכב.
שימו לב מה-9.11 לא ניתן לקנות רכב או קרוואן אם אין לכם מכר עם כתובת פיזית בארצות הברית.
איפה מומלץ לחפש ולקנות?
ישנם אתרים רבים המאפשרים מגוון רחב של סוגים ומחירים, הנה המועדפים עליי בארצות הברית (זיכרו להתמקח, לרוב זה עובד) :
- https://losangeles.craigslist.org/ – אתר מומלץ מאוד
- https://www.facebook.com/ – מרקט פלייס של Facebook
- קבוצות Facebook למכירת קרוואנים
- https://www.rvt.com/
- https://www.rvtrader.com/
- http://sellmyrv.today/find_rv.php
- http://classyrv.com/
- דילרים – סוחרי קרוואנים, תוכלו למצוא אותם בדרכים (חיפוש קצר ב-Google Map – הקפידו לקרוא ביקורות ודירוג לפני הגעתכם אליהם) הם מציעים מבחר ענק של קרוואנים מכל הסוגים, אני לא ממליצה לקנות מהם כי הם יקרים אבל אם אינכם רוצים להתעכב בחיפוש ויש לכם תקציב אז שווה לבדוק את האופציה.
מה חשוב לבדוק לפני רכישה?
לפני שקונים קרוואן חשוב לבדוק נזילות, רטיבויות בתקרה ובקירות (עלו על גג הקרוואן לבדיקה מקיפה), בדקו שמשאבת המים תקינה, בקשו להפעיל את המים למספר דקות ובדקו את הזרימה, בדקו שמכשירי החשמל עובדים, שקעים בקירות, חיישנים בקרוואן ובדיקת שילדה לקרוואן (על ידי בעל מקצוע).
תהליך הקנייה מול הרשויות
תהליך חיפוש הקרוואן עבורנו ארך כשבועיים ובזמן הזה שהינו אצל חברינו בקליפורניה. עכשיו לתהליך הקנייה. כאשר מצאנו את הקרוואן החלומי, חתמנו על הסכם מול המוכר, שילמנו במזומן וקיבלנו ממנו שטר מכר.
כאשר מבצעים העברת בעלות ב-DMV נדרש לשלם כ-7% (משתנה ממדינה למדינה) מסכום רכישת הנכס, במעמד הקנייה אם הצלחתם להתיידד עם המוכר, נסו לבקש ממנו לרשום במסמך סכום נמוך מסכום הרכישה המקורי כדי לשלם פחות במעמד העברת הבעלות ברשויות.
עם שטר המכר הלכנו לסניף DMV בקליפורניה (שם הכתובת של חברנו), אין צורך להגיע עם המוכר, הרי שמדובר בתהליך שונה מישראל. הצגנו לפקיד את הטופס שקיבלנו מהמוכר, במהלך העברת הבעלות התבקשנו לתת כתובת פיזית אליה (כתובת של חבר קרוב) אליה יגיע בדואר "הטייטל" – אסמכתא שאנחנו בעלי הנכס. לאחר מתן פרטים אישיים, שילמנו את המס הנדרש וקיבלנו את לוחית הרישוי ורישיון הנכס החדש על שמנו. אותו תהליך עברנו עם הרכב שקנינו.
שמרו היטב על שטר המכר, מי שימצא אותו יוכל לדרוש בעלות על הנכס שלכם.
במקום להמתין בתורים ארוכים בסניפי DMV ניתן לבצע העברת בעלות בסניפי טריפל A שהינה חברת ביטוח לשירותי דרך, מומלץ לעשות שם ביטוח שירותי דרך וביטוח כללי לקרוואן. אנחנו ביצענו ביטוח שירותי דרך שם וביטוח כללי לקרוואן אצל סוכן ביטוח אחר (אם תרצו המלצה, כתבו לי בתגובות או במייל).
חשוב לזכור, כל שנה נדרש לחדש את הרישיון על הרכב/קרוואן/ מוטורהום ולבצע בדיקת Smoke Test. ניתן לחדש באתר הרשמי שלהם
ביטוח לקרוואן ולרכב
עלות ביטוח חובה וצד ג' לטנדר עולה לנו כ- 104$ דולר לחודש, ביטוח שירותי דרך עולה כ-60$ בחודש. בנוסף, עלות ביטוח לקרוואן עולה כ- 243$ לחצי שנה. הקפידו לרשום את כל הנהגים בביטוח הרכב.
כמה עלה לנו הטיול , תכלס
כיוון שאנחנו קנינו את הרכב והקרוואן הנגרר ומכרנו אותו באותו הסכום, שילמנו על המחייה, דלק, חניוני הקרוואנים והאטרקציות.
עלות חודשית לטיול קרוואן בארצות הברית לזוג עולה בין 8,000 – 10,000 ש"ח, כמובן שזה משתנה מזוג לזוג וממשפחה למשפחה בהתאם להוצאות ולרמת החיים שתבחרו לחיות בטיול, משתנה נוסף הוא האזור בו תטיילו, ישנם אזורים יקרים יותר מבחינת מחייה ודלק בארצות הברית וישנם זולים יותר.
- חנייה חודשית בחניוני לילה: 1050 דולר בממוצע.
- אוכל לתקופה של חודש: 400 דולר בממוצע.
- דלק לתקופה של חודש 400 דולר בממוצע.
- אטרקציות ובזבוזים חודשיים: 550 דולר.
חשוב לזכור שמי שלא רוכש קרוואן אלא משכיר, יש להוסיף את עלויות ההשכרה.
סך הכל עלות הטיול שלנו עלתה כ- 120,000 ש"ח לשנה.
אם הכתבה שלי עזרה לכם עשו לי לייק שאדע שהייתם כאן, אשמח לשמוע מכם בתגובות במה תרמה לכם הכתבה. כמו כן, אשמח לעזור בתכנון טיול או בהתלבטותכם לגבי טיול קרוואן.
חן.
39 תגובות
היי חן
נהנתי מאוד לקרוא את הפוסט
כל הכבוד על ההשקעה
טיול מעורר השראה
היי גיל, תודה רבה איזה כיף לשמוע! אמשיך לעדכן על המסע בקרוואן בימים הקרובים 🙂
הי חן
נהניתי לקרוא היה מעורר השראה!
רציתי לשאול.. איפה קניתם את הרכב ואת הקרוואן ואיפה מכרתם אותו בסיום הטיול? ולאיזה אתרי קניה / מכירה הכי כדאי לפנות?
הי חן, תודה על המידע. אצל איזו חברה עשיתם ביטוח לרכב?
היי שירלי, ביטוח לרכב עשינו דרך סוכן אשמח להעביר לך את המספר אם תרצי. גם הקרוואן וגם הרכב דרכו מלבד שירות דרכים אותו בחרנו לעשות דרך טריפל A
היי חן, קודם כל תודה רבה, עזר לי מאוד המידע
היי אתי, בשמחה! כיף לי לשמוע
היי חן. אנחנו נוסעים לטיול הארה"ב שחלקו בRV. כבר הכל סגור. אנחנו נהיה עם RV החל מה3 באוקטובר, איסוף מסן פרנסיסקו. עד ה14/10, החזרה בלאס וגאס.
אני מנסה כבר כמה חודשים לסגור לינה בפארקים השונים ודי הלכתי לאיבוד – ביוסמיטי נכנסתי השעתיים אחרי שנפתחה ההרשמה לתאריכים וכבר לא היה מקום בואלי, בעמק. במקומות אחרים ניסיתי ובחלקם יש אפשרות הזמנה רק לשני לילות ומעלה… אני חוששת שהספונטניות תגרום לכך שלא יהיו לנו מקומות… יש לך עצות בשבילי? אתרי קרוואנים שבהם כן כדאי להזמין מראש או שכדאי להגיע בבוקר לתפוס מקום?
היי מיכל, אני מאמינה בספונטניות בהחלט אבל יש מקומות שצריך ורצוי להזמין מראש מקומות. הפארקים בתוך היוסימיטי מתמלאים מהר אך ישנם פארקים רבים באזור שעדיין פנויים לדוגמא Yosemite Ridge Resortת אפשר להיעזר באפליקציה RV PARK שמוצאת חניוני לילה על פי מיקום ושם קל לחפש. אם יש לך עוד שאלות אשמח לענות 🙂
שלום חן
קודם כל תודה רבה על ההשקעה בכתיבה ובהעברת הידע לציבור. כבעלים של מוטורהום בארהב שחי בישראל יש לי כמה הארות לענייין. בחלק מה STATES ניתן לרשום כלי רכב על שם זרים ובחלקן לא. קליפורניה מתירנית בנושא, ניו יורק למשל קשוחה מאוד, יש לשים לב לכך שחוקי ה DMV שונים מארץ לארץ .
הרוב הגדול של הפארקים המדינתיים והלאומיים לא מציעים חיבורים מלאים והיינו ברבים, חצינו את ארהב לרוחבה וכמעט לאורכה. אני אישית מכור לנושא הזה ומצאתי יתרון גדול בטיול עם מוטורהום ולא עם ניגרר בכך שהוא מאפשר חנייה גם בתוך הערים עצמן. גם הגדולות והמפורסמות ביותר. עניין השימוש במייים בקראוון הוא עיניין רציני ואנחנו משפחה של 5 נפשות וצריך לנהל את עיניין המים בזהירות רבה. בקלאס A עם קוב מיים אפשר לשרוד אולי 7 ימים כמו שכתבת, עם קלאס C אין שום סיכוי. המיכלים בו קטנים בהרבה.
המלצה נוספת למי שקונה היא להוסיף פאנל סולארי אחד לפחות לשמירה על המצברים.
בהצלחה בהמשך הטיולים.
סם
היי סם תודה רבה על הפירוט בכתיבתך, אכן אתה צודק ישנן מדינות בתוך ארצות הברית שהן קשות יותר ולכן אני ממליצה על הצד המערבי, שם הרבה מדינות נחשבות "מתירניות יותר"
חשוב לי לומר שגם נגרר יכול להחנות בתוך העיר, עשינו זאת פעמים רבות כל עוד הוא מחובר לנגרר עצמו, יתרון נוסף לנגרר זה שאפשר לנתקו ולהנות מטיול יומי במקומות "קטנים יותר" פחות נגישים למוטורהום.
לגבי המים – אתה בהחלט צודק – נושא המים צריך להתנהל בקפידה אבל הכלים שיש בקרוואן בהחלט מאפשרים לנו "כנוודים" בקרוואן ולמדוד את כמות המים שנשארה, הטיול לימד אותנו על שימוש יעיל במים במקלחות, שטיפת כלים ועוד 🙂
שוב תודה על תגובתך, אשמח מאוד לשמוע יותר על הטיולים שלך 🙂
היי חן בתור אחד שטייל עם מוטורהום בניוזילנד ושנה עם ניגרר גדול באוסטרליה, הכתבה שלך מאוד מעניינת וענינית, אנחנו מתחילים לתכנן טיול לשנה בארה"ב עם קרוואן ניגרר, ואשמח מאוד אם תוכלי לעזור לנו בתיכנון הטיול, כמו כן אני מבקש מסם ליצור איתי קשר לעזרא במסלול תודה גדולה יונה מזור 0523666150
הי יונה שוחחנו טלפונית 🙂
היי סם. אמנם כבר הרבה אחרי.. 2023.. אבל גם אני אשמח לשמוע על הטיולים שלך😀
היי סם הייתי שמחה לדבר איתך אני וחבר שלי מנסים לאאגן כזה טיול ותוכל להועיל לנו =)
היי לינוי אשמח לעזור לכם בפרטי 🙂
הי. תודה על הפירוט
שאלה. אנחנו משפחה של 5 נפשות. אמרו לנו שכדאי שהקראוון יהיה עד 30 פיט. זה נכון? אנחנו רוצים קראוון שיאפשר לנו להשאיר מיטה אחת נוספת פתוחה כל הזמן ולא לסגור כל פעם כשקמים בבוקר. זה דורש קראוון גדול יותר אבל השאלה אם תהיה לנו בעיה בחניונים.
תודה מראש
אייל
היי אייל, בקרוואן של 30 פיט (9 מטר) ישנן שתי מיטות קבועות ועוד אחת מתקפלת כך שזה בהחלט יכול להתאים. רוב חניוני הקרוואנים בארצות הברית יכולים להכיל קרוואנים הגדולים בהרבה ב- 30 פיט ועל כן לא רואה בעיה בנוגע לזה. מה שכן, קרוואן מסוג כזה הוא מאוד גדול ומגושם ואם זו הפעם הראשונה שאתם נוסעים בקרוואן אני ממליצה לקחת קרוואן מעט יותר קטן (27 פיט) כדי שהגודל לא יפריע לכם בנהיגה.
אשמח לענות על שאלות נוספות 🙂
מאמר מעולה ויעיל ביותר.
תודה רבה
תודה רבה , מאוד משמח אותי לשמוע, אני כאן כמובן לשאלות נוספות
מאמר מדהים.יש לי חלום, אני מעוניין לצאת לטיול כזה ואני לא יודע מאיפה להתחיל, לאן נוסעים, חסר לי המון ידע והמאמר נתן לי כיוון התחלה . אשמח לעוד מידע ולדעת מהם בעלויות הישירות והעקיפות שעלי לקחת בחשבון
היי משה, יש המון מידע בפוסטים שלי בקטגוריה של תכנון טיול קרוואן אני ממליצה לך לעבור הכל, במידה ויש לך שאלות אשמח לענות לך במייל, תוכל להגיע אליו ב" צור קשר"
תודה רבה על המידע. אנחנו בשלבי תכנון ל"אחרי הקורונה" עוזר מאד.
תודה רבה כיף לשמוע 🙂
היי חן 🙂 תודה על הפוסט!
בן זוגי ואני מתכננים טיול במערב ארהב לחודשיים ווחצי ומתלבטים אם לקנות מוטורהום או לשכור- מה דעתך? זה בדיוק התפר בין הזמנים שציינת. ציינת שלכם לקח שבועיים לקנות קראוון, האם זוהי מסגרת זמן שגרתית? כי לא ארצה לבזבז על כך שבועיים מהטיול
תודה רבה!!
היי מעיין אני ממליצה לשכור ואל לרכוש לפרק זמן כזה, רכישת קרוואן יכולה לארוך גם חודש… תלוי מה אתם רוצים לקנות ומה הסכום
תודה רבה על המידע המפורט והמעניין!
מצטרפת לשאלה של מעיין.
מה מומלץ בטיול של חודשיים, לשכור או לרכוש?
תודה רבה!
בטיול של חודשיים אני ממליצה רק לשכור ולא רכוש,
קניית קרוואן יכול לארוך גם חודש, תלוי מתי מוצאים.
חן
תודה רבה על המאמר. שאלה – האם ישנם מדינות בארצות הברית בהם זול יותר לקנות מוטורהום? לדוגמה מתכננים לקנות מוטורהוט להתחיל את הטיול בחוף המזרחי ולסיים במערבי (קליפורניה) וכאן למכור את המוטורהום?
האם ישנם מוטורהום עם שלוש מיטות? אנחנו זוג עם ילדה בת 7.
היי דויד, בהחלט ישנם מקומות זולים יותר לקניית קרוואן, אני מניחה שבארצות מסוימות בארצות הברית זול יותר, כמו לקנות דירה בדימונה או בתל אביב, המחירים שונים. ניתן להסתכל בסעיף 11 באתרים על קנייה במקומות שונים ולהשוות
לגבי המכירה בקליפורניה זה מעולה כי רמת החיים שם גבוהה יותר. לגבי שאלתך השנייה יש מוטורהום עם שלוש מיטות וגם עם ארבע, תלוי כמובן בגודל שתחליטו לרכוש.
אשמח לעזור בדברים נוספים 🙂
חן
תודה רבה על הכתבה.
בשמחה גדולה!
תודה רבה על המאמר עזר לי להתארגן לקראת קניה .אשתי ואני בעלי נסיון לאחר טיול של חצי שנה באוסטרליה ניו זילנד ו class b הספיק לנו .הכתובת לרישון של משפחה שלנו נמצאת בפלורידה אשמח לקבל כתובת לאתרים לרכישה וסוכן ביטוח ציינת במאמר שלך.
היי צביקה, תודה רבה, יש לך פה בפוסט הזה בסעיף 11 את כל הקישורים בהם ניתן לחפש ולרכוש.
כמו כן לגבי הביטוח , אנחנו עשינו את בחור בשם איציק שחי בארצות הברית, זה הנייד שלו: 8183454324 ( קידומת של ארצות הברית)
הי חן,
תודה רבה על המאמר
אנחנו משפחה של זוג + פעוטה ואנחנו רוצים לעשות טיול קרוונים במשך חודש בארה״ב
חושבים על כיוון חודש מרץ או אפריל (כי אני צריכה לעשות דרכון עבור הבת שלי וגם ויזה ורק זה לוקח כמה חודשים)
הכיוון שלנו היה מערב דרום ארצות הברית (אזור וירג׳יניה) פחות חשבנו על המזרח. מה את ממליצה?
מצד שני אני לא ממש מבינה איזה קרוון את ממליצה?
בן זוגי נהג ממש טוב הוא היה נהג טנק, אבל אני ממש לא אוהבת לנהוג ולא טובה בזה, וגם אין לי צורך בקרוון גדול.
יש לך המלצה לסוג קרוון שהוא גם נוח, יעיל מתאים ומתאים למשפחה עם ילד?
היי חן תןדה רבה על המידע
יש מצב שתכתבי קצת על המסלול שעשיתם מה ממליצה וכו?
היי חן,
כתבה מעניינת ועוזרת מאוד,
כמה שאלות לי אלייך…מכיוון שזאת הפעם הראשונה שלי בארה"ב ובמיוחד בקראוון
רוצים לתכנן טיול ל-3 משפחות עם ילדים בטווח גילאים של 8-18 (סה"כ 15 איש) בחגי ישראל 23.9-20.10
איזה צד עדיף? מזרח או מערב? אציין שאנחנו מאוד רוצים לסיים בניו-יורק וכמובן להיות בדיסניוורלד/דיסנילנד
לפי הכתבה הבנתי שעדיף להשכיר ולא לקנות, השאלה איזה סוג?
היי חן,
אנחנו עכשיו בארצות הברית והשבוע קונים נגרר ורכב. אשמח אם תוכלי להמליץ לי על מקום לעשות בו ביטוח ואיך זה עובד. מומלץ לעשות רישיון אמריקאי? תודה
שלום חן
אנחנו זוג המעוניין לצאת לטיול קרוואנים חודש בארה״ב בקיץ 2023, אשמח אם נוכל לשוחח לגבי עזרתך בתכנון הטיול.
בתודה מראש
נפתלי
058-582-9000