ביטוח נסיעות לחו"ל -שקט נפשי למטייל
ביטוח נסיעות לחו"ל מאפשר לי שקט נפשי, הידיעה שאני מוגנת מאפשר לי להנות מטיול מלא באטרקציות ופעילויות.
ביטוח נסיעות לחו"ל מגן עלינו בשלושה היבטים: כבודה, ביטול/קיצור נסיעה ובריאות. בעת תאונה, החמרה במצב רפואי, שינוי/ביטול טיסה ואפילו איבוד מזוודה תוכלו להפעיל את הביטוח ולקבל עזרה וכסף במידת הצורך.
מתי חשוב לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל?
אתחיל ואומר שביטוח נסיעות לחו"ל הוא חשוב תמיד! בכל יציאה מהארץ הקפידו לעשות ביטוח נסיעות! גיליתי את חשיבותו הרבה בטיול לארצות הברית, כאשר הוא חסך לי כ-3900$ לבית החולים ולבן זוגי כ- 3650$.
האם הכיסוי הרפואי הבסיסי מספיק לי?
התשובה היא כן אבל יש יוצאים מן הכלל, אם אתם מתכננים במהלך הטיול פעילויות אתגריות כמו: סקי, גלישת גלים, טיפוס הרים, באנג'י, רפטינג, צניחה חופשית, הטסת כדור פורח, צלילה, ספורט ימי ופעילויות נוספות מסוג זה עליכם להצהיר על כך ולדאוג לכיסוי מורחב בתוספת תשלום.
הביטוח הבסיסי לא כולל ביטוח לאובדן מזוודות, חפצים יקרי ערך וביטוח לביטול/קיצור הנסיעה – אלא הן הרחבות נוספות שניתן לעשות בתוספת תשלום.
אז מה מקבלים כמבוטח?
במקרה של תאונה או החמרה במצב רפואי תקבלו כיסוי מלא על הוצאות רפואיות כולל ביקור במרפאות, רכישת תרופות, איתור וחילוץ, הטסה רפואית במקרה הצורך, פינוי באמבולנס ממקום האירוע וכו'. אם ישנה מחלה כרונית הקפידו לדווח עליה, ייתכן וזה ייקר את הביטוח אז חשוב להצהיר על הכל.
הרחבת ביטוח לכבודה ולחפצים אלקטרוניים
ביטוח כבודה אינו כולל חפצים כמו מחשב וסלולרי, אם ברצונכם לבטח גם אותם יש לבצע הרחבה לכבודה והרחבה לחפצים אישיים – אלו שתי הרחבות שונות. ובכל מקרה הביטוח לא כולל אביזרים נלווים כמו סוללה, תוכנות על המחשב,אוזניות וכו'.
הרחבת ביטוח לקיצור/ביטול הנסיעה לחו"ל
הביטוח לא מאפשר לבטל כך סתם, צריכה להיות סיבה קריטית כמו מקרה של מוות של בן משפחה קרוב, ביטול או קיצור עקב נסיבות רפואיות, פציעה פתאומית כמו תאונת דרכים (לא עלינו), אשפוז וכן הלאה. על מנת לקבל כיסוי נדרש להמציא מסמכים בהתאם. חשוב להכיר זאת ולשקול האם ההרחבה הזו באמת נחוצה בהתאם לעלות כרטיס הטיסה.
אם אתם בכל זאת רוצים ביטוח לביטול או קיצור הנסיעה בשל שינוי תוכניות או מסיבות אישיות אחרות תוכלו לבטח דרך אתר טריפ גרנטי בו אני משתמשת לכרטיסי טיסה יקרים יחסית או למלונות שאני מזמינה מספר חודשים מראש. גם להפניקס יש ביטוח דומה ששווה לבדוק אותו כאן.
מה חשוב לשאול את החברה המבטחת בטרם סגירת ביטוח נסיעות?
- מהו גובה הכיסוי הרפואי שמגיע לי?
- במידה וישנו אירוע פתאומי בחו"ל כמו איבוד מזוודה או פציעה, מה תהליך הפנייה לחברה?
- האם ישנה השתתפות עצמית?
- בדקו האם הביטוח מכסה כבודה וחפצים אלקטרוניים? אילו מכשירים בדיוק זה מכסה, מה מגיע לכם במידה ואבדה מזוודה?
ביטוח נסיעות לחו"ל חינמי למטיילים!
ייתכן מאוד שאתם זכאים להטבת ביטוח נסיעות חינמי לחו"ל ללא הגבלה במספר הנסיעות, אם אתם מחזיקי כרטיס אשראי כמו: ישראכרט, לאומי קארד, ויזה כאל, מאסטרקארד וכו', אתם זכאים לביטוח נסיעות בסיסי לחו"ל עד 5 ימים. אם אתם מתכננים נסיעה קצרה שווה מאוד לבדוק את זה!
שכחתי להפעיל ביטוח ואני כבר בחו"ל
החברה Worldnomads תבטח אתכם אם שכחתם להפעיל את הביטוח בארץ ואתם כבר בחו"ל, היא יחסית יקרה ביחס לשאר החברות אבל עדיף לשלם קצת יותר מאשר לטייל בלי ביטוח בכלל.
החברה הטובה ביותר כמבטחת נסיעות לחו"ל
חשוב לי לומר שזו המלצתי האישית מתוך הניסיון האישי שלי ומתוך בדיקה מקיפה בנתוני משרד האוצר ואין מדובר בפרסום של חברה כזו או אחרת. לפי פרסום משרד האוצר לשנת 2018 החברות המובילות בביטוח נסיעות לחו"ל הינן ביטוח ישיר, AIG והפניקס.
מתוך ניסיוני האישי אני ממליצה למטיילים מעל שישה ימים או כאלו המשלבים ספורט אתגרי בטיולם על חברת Passport Card.
למה דווקא PassportCard מבית הפניקס?
סיפור קצר, שבוע וחצי לאחר שהגעתי לארצות הברית חליתי בוירוס שהביא אותי להתייבשות ונזקקתי לעירוי בבית חולים, אשפזו אותי ללילה ובבוקר שוחררתי, בהגיעי לקבלה לקבל את גזרת התשלום חשכו עיניי, 3,884$. לתומי חשבתי שאולי לא הבנתי את האנגלית שלה אבל הבנתי נכון. "איזה מזל שעשיתי ביטוח!!!" מסתבר שהרפואה בארצות הברית מאוד יקרה ולא רק זה במקרה, הגעתי לאחד מבתי החולים היקרים בקליפורניה (הוא היה הקרוב ביותר).
בן זוגי פעל מהר, יצר איתם קשר דרך Whatsapp ופירט את המקרה הרפואי שלי בפניהם. ללא צורך במילוי טפסים הם פשוט אפשרו לי לשלם עם האשראי הייעודי שקיבלתי מהם בנתב"ג. הוקל לי, לא אצטרך להוציא מכיסי את התשלום ולחכות שיחזירו לי את הכסף.
חודש לאחר מכן, במהלך הטיול, בן זוגי שמבוטח דרך חברת ביטוח אחרת שבר את ידו ונאלצנו להגיע לבית החולים, לאחר קבלת הטיפול הרפואי הוא נדרש לשלם מכיסו כ- 3650$, מאוד מתסכל לגלות שאחרי יום קשה בבית החולים אנחנו גם צריכים להוציא מכיסנו את התשלום, למלא טפסים (כאב ראש אחד גדול) ולחכות שיחזירו לנו את הכסף.
כמו כן, לא היה פשוט ליצור איתם קשר כדי להבין את התהליך. ייאמר לזכותם שהכסף חזר לכיסנו תוך מספר ימים ועם זאת, באותו הרגע הבנו שבפעם הבאה, רק Passport Card.
Smart Travel מבית הפניקס
ביטוח דומה לפאספורד קארד אך ללא כרטיס אשראי אישי לתשלום במקרי חירום הוא Smart Travel גם הוא מבית הפניקס, במקרה של אשפוז בבית חולים תוכלו ליצור קשר עם מוקד הסיוע והוא יסדיר את התשלום מול בית החולים. במקרים אחרים תאלצו לשלם מכספכם ולמלא טפסים.
היתרונות? הוא קצת זול יותר מ- Passport Card וביטוח כבודה/קיצור נסיעה מסיבות רפואיות או טרגדיות נכלל בביטוח הבסיסי שהם מציעים.
עדיין אין לכם כרטיס טיסה? כנסו לכאן כדי לגלות איך למצוא את הטיסות הזולות ביותר.
אשמח לשמוע מכם מהו הביטוח שאתם לרוב משתמשים בו בעת נסיעתכם לחו"ל ומהן החוויה שלכם מהשירות של החברה המבטחת?
יש לכם שאלה או התלבטות? שלחו לי מייל או רשמו לי בתגובות ואענה לכם בהקדם,
חן.